Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

vineri, 4 iunie 2010

Oua gatite la cuptor

Se pot coace ouă alaturi de alte alimente, cum ar fi orez, piure (de spanac, cartofi), legume, sosuri. Acestea trebuie introduse in cuptor si încălzite înainte de a adăuga ouale. Cu dosul unei linguri modelam cuiburi in care vom pune ouale crude. Se condimentează cu sare şi piper, iar dupa ce se coaguleaza ouale un pic putem pune 1 lingura de lapte sau smântână peste ele, in caz ca trebuie sa mai stea la cuptor ceva mai mult (pentru a preveni uscarea). Verificaţi ouă după aproximativ dupa 10 minute de coacere; albusul trebuie să fie complet inchegat, iar gălbenuşul putin ingrosat, dar nu intarit.
Putem pregati si porţii individuale, daca avem vase mici.
Deasupra oualor presaram condimente si verdeata.
Ouale se pot coace si in alimente lichide, preîncălzite - sosuri, smantana.
Se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...