Se pot coace ouă alaturi de alte alimente, cum ar fi orez, piure (de spanac, cartofi), legume, sosuri. Acestea trebuie introduse in cuptor si încălzite înainte de a adăuga ouale. Cu dosul unei linguri modelam cuiburi in care vom pune ouale crude. Se condimentează cu sare şi piper, iar dupa ce se coaguleaza ouale un pic putem pune 1 lingura de lapte sau smântână peste ele, in caz ca trebuie sa mai stea la cuptor ceva mai mult (pentru a preveni uscarea). Verificaţi ouă după aproximativ dupa 10 minute de coacere; albusul trebuie să fie complet inchegat, iar gălbenuşul putin ingrosat, dar nu intarit.
Putem pregati si porţii individuale, daca avem vase mici.
Deasupra oualor presaram condimente si verdeata.
Ouale se pot coace si in alimente lichide, preîncălzite - sosuri, smantana.
Se servesc imediat.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu