Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 24 februarie 2010

Lichior de oua

Sunt multe retete pe net, dar eu stiu una mai simpla.
Avem nevoie de:
6 galbenusuri, 400 g zahar, un baton de vanilie, 600 ml lapte, 200 ml alcool si 100 ml rom.
Punem laptele la fiert si-l lasam sa se raceasca. Intr-un castron de portelan frecam galbensurile cu zaharul, cateva minute, apoi adaugam, treptat, laptele rece. Batem cu telul si apoi punem vasul deasupra unei cratite cu apa care clocoteste pe aragaz si mai batem 10 minute (ca la crema de vanilie). Punem apoi batonul de vanilie sau zahar vanilat si lasam sa se raceasca. Adaugam alcoolul si romul, amestecand continuu. Turnam in sticle. Este bun dupa cateva zile, dar de ce sta de ce se face mai bun.
Inainte de a turna in pahare, scuturam bine sticla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...