Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

luni, 28 decembrie 2009

Ce fel de oua trebuie sa cumparam

Toat lumea ar spune ca "ecologice".
Dar de unde? Cele pe care le aduc taranii (autentici) in piata sunt in general bune, desi nu sunt totdeauna proaspete. Mi s-a intamplat sa cumpar si sa le fac "proba" si apoi sa le arunc. Dar asta este, ei imi asum acest risc. Un ou proaspat de la o gaina de curte are un gust cu totul deosebit fata de cele obisnuite din magazine.
Am mai fost atentionati ca ouale pe care codul (acela scris cu rosu) incepe cu cifra 3, nu sunt deloc bune. Sunt ca si artificiale, provenind de la gaini hranite .....cine stie cu ce,,,,,,In general, aceste oua miros a chimicale sau a amoniac si nu sunt bune .
Am gasit candva la Plus oua pe care codul incepea cu cifra 2, erau mai bune - nu stiu ce inseamna aceste cifre, promit ca ma interesez,
Despre ouale ecologice am gasit urmatoarea informatie:
"Pentru a obtine oua ecologice furajele folosite in hrana pasarilor, NU trebuie sa contina substante chimice de sinteza, pesticide, hormoni, proteina de origine animala, iar pasarile nu sunt tratate cu antibiotice.
De asemenea gainile sunt crescute in libertate totala, la sol, cu spatiu suficient pentru odihna si largi spatii inierbate special amenajate pentru pasunat.
In aceste conditii managementul starii de sanatate si controlul bolilor in ferma zootehnica ecologica, se bazeaza pe strategii specifice, cum ar fi:
Selectarea corespunzatoare a pasarilor.
Gainile din ferma Cortina sunt de rasa autohtona, rezistente la boli si adaptate climei din tara noastra.
Prezenta cocosilor (unul la 20 de gaini) este indispensabila in sistemul ecologic.
Modul ecologic de crestere al gainilor pentru oua
Aplicarea unor tehnologii care sa conduca la realizarea "bunastarii" pasarilor. In acest fel este favorizata cresterea rezistentei gainilor la diverse potentiale boli sau paraziti si prevenite infectiile.
Hrana de calitate, adapost igienic, asociate cu miscarea libera la pasune
Respectarea cu strictete a normelor de volum si suprafata, asigurarea unei densitati optime, evitarea supraaglomerarii.
Aceste sisteme agricole ecologice sunt singurele structuri economice din agricultura. care isi desfasoara activitatea conform unor norme numite standarde nationale si/sau internationale"
Sper sa nu se supere firma respectiva, ca doar le fac reclama. Oua de la Cortina se gasesc in general la SELGROS;
CARREFOUR; GIMA (in cadrul Mall);NIK;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...