12 ouă
2 linguri de frunze de ceai negru
8 pahare de apa
1 lingură de sare
1 linguriţă de condimente sau ierburi, la alegere, pentru aroma.
Fierbeti ouăle, puneţi-le sub jet de apa rece pentru aproximativ 2 minute. Atunci când ouăle sunt reci, crapa uşor cojlle, pe toata suprafata, cu dosul unei linguri, fara ca vreo coaja sa se detaşeze de ouă.
Într--un vas adauga frunzele de ceai negru, apă şi sare, apoi ouale
Se tin la fiert la foc mic, circa o ora.
Lăsaţi ouăle se răcească în lichid. După ce s-au răcit, se scurg, se sterg si invelesc in hartie si se pun la frigider.
Curatati-le chiar înainte de servire. Ouăle vor avea un aspect marmorat.
Se pot folosi si in salate si ca oua umplute cu ficat, carne de pui, ton, fructe de mare, salate.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu