Timp de gătire: 20 min
4-6 porţii
Ingrediente:
3 linguri de ulei de măsline
1 / 2 linguriţă de sare
1 / 2 ardei gras verde, tocat
3 dovlecei, tăiat în felii 1/2-inch
2 căței de usturoi
1 ceapa mică, tocata
6 ciuperci proaspete tocate
1 lingura unt
5 oua
sare si piper dupa gust
1 cană de brânză mozzarella mărunţită
3 linguri parmezan
Preincalziti cuptorul la 175 grade C.
Într-o tigaie mare se combină apă, ulei de masline, sare, piper verde, dovlecel si usturoi. Fierbeti la foc mic, pana cand dovlecelul este fraged - aproximativ 5-7 minute.
Scurgeti de apă şi aruncaţi și usturoiul.
Se amestecă ceapă, ciuperci şi unt, se prăjesc până când ceapa este transparentă. Adaugăm ouale, zuchini, si scondimentăm cu sare şi piper. Gătim la foc mic, până când ouăle sunt ferme.
Se presara mozzarella peste ouă, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si se presara cu parmezan. Se lasă să stea 5 minute înainte de tăiere în felii şi de servire.
Putem adăuga și mărar.
O receta fenomenala. Tot timpul am vrut sa invat culinaria. Cred ca ma las eu de jocuri de indemanare si trec la gatit :D
RăspundețiȘtergere