Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

marți, 14 iunie 2011

Omletă cu zuchini

Preparare: 10 min 
Timp de gătire: 20 min 

 4-6 porţii

Ingrediente: 

1 cană cu apă
3 linguri de ulei de măsline
1 / 2 linguriţă de sare
1 / 2 ardei gras verde, tocat 
3 dovlecei, tăiat în felii 1/2-inch
2 căței de usturoi 
1 ceapa mică, tocata 
6 ciuperci proaspete tocate
1 lingura unt
5 oua
sare si piper dupa gust
1 cană de brânză mozzarella mărunţită
3 linguri parmezan
 
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. 
Într-o tigaie mare se combină apă, ulei de masline, sare, piper verde, dovlecel si usturoi. Fierbeti la foc mic, pana cand dovlecelul este fraged - aproximativ 5-7 minute. 

Scurgeti de apă şi aruncaţi și usturoiul. 

Se amestecă ceapă, ciuperci şi unt, se prăjesc până când ceapa este transparentă. Adaugăm ouale, zuchini, si scondimentăm cu sare şi piper. Gătim la foc mic, până când ouăle sunt ferme. 

Se presara mozzarella peste ouă, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si se presara cu parmezan. Se lasă să stea 5 minute înainte de tăiere în felii şi de servire. 

Putem adăuga și mărar.

O portie are Calorii: 269 |grăsimi: 20g | colesterol: 235mg

Un comentariu:

  1. O receta fenomenala. Tot timpul am vrut sa invat culinaria. Cred ca ma las eu de jocuri de indemanare si trec la gatit :D

    RăspundețiȘtergere

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...