Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 30 decembrie 2009

Oul si sanatatea ochilor

Corpul uman absoarbe mai usor luteina din ouă decât din alte surse alimentare, datorita lecitinei.
Luteina este implicata ca factor de risc în degenerescenţa maculară a vârstnicilor, o cauza majora a pierderii vederii. Macula este responsabila pentru vederea centrală, iar luteina şi un carotenoid, Zeaxantină, se acumulează în macula şi aduce un pigment galben care ajută la protejarea ochilor.
Eficienta oualor este atestata de studii facute pe zece voluntari care au primit cate 6 miligrame de luteină, zilnic, din diferite surse.
In cazul in acelor voluntar care au mâncat ouă, nivelul de luteină din sânge a fost de aproximativ trei ori mai mare decât la ceilalti care au consumat aceeaşi doză de luteina, dar din alte surse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...