Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 24 februarie 2010

Chec cu 2 oua

Aceasta reteta foarte simpla poate fi folosita la prepararea unor checuri cu cacao, stafide, nuci, etc. sau a unor prajituri in tava lata - cu fructe uscate, fructe proaspete, branza de vaci etc.
Avem nevoie de 2 oua mari, 200 g ( o cana) cu zahar, 100 ml ulei, 200 ml iaurt, bicarbonat de amoniu (sau de sodiu), o lingurita de otet sau zeama de lamaie, 1/2 lingurita cu sare, esenta de rom sau de alt fel, mirodenii, faina Dobrogea.
Aluatul se face astfel:
cele 2 oua intregi se bat cu zaharul si sarea, sa se dizolve putin zaharul; se adauga treptat laptele, ca sa se dizolve mai bine zaharul, si apoi uleiul, ca la maioneza. Apoi punem si celelalte inrgrediente si faina, astfel ca sa rezulte un aluat de chec de consistenta potrivita. L-am turnat in tava lata de la aragaz unsa cu unt, iar deasupra am presarat migdale feliate si stafide, cirese glasate.
Cu acelasi aluat am facut deseori chec (in tava normala pentru chec), cu cacao, miez de nuca si visine. Este mult mai bun dupa cateva zile.
-de Diana Didona l

2 comentarii:

  1. De ce nu se specifica cantitatea de faina? Care lapte, cand la ingrediente ati spus iaurt? Cat se tine la cuptor? La ce temperatura?

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pune cam 2 cani de faina, dupa mine. Se poate pune ori lapte, ori iaurt cred...Se tine la cuptor cam la 180 de grade, si se tine pana se rumeneste checul.

    RăspundețiȘtergere

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...