Avem nevoie de 6 oua, o lingurita de sare, 4 lingurite de sos soya, 2 lingurite melasa - daca avem, 8 pliculete de ceai negru.
Punem ouale la fiert; cand clocoteste apa le dam deoparte 10 minute, apoi le punem in apa rece 5 minute. Foarte atent spargem coaja pe toata suprafata, cu spatele unei linguri, astfel ca sa fie sfaramata dar nu indepartata de ou. Le punem in oala, le acoperim cu apa calda in care punem sare, sosul soya, melasa, ceaiul. Punem vasul pe foc pana da in clocot, reducem focul si le lasam sa fiarba cam vreo jumatate de ora. Le dam deoparte dar nu le vom scoate din lichid decat cand sunt reci.
Acum le putem decoji si vom observa ca ouale sunt foarte frumos marmorate.
Aceste oua pot fi facute si sub forma de oua umplute, amestecand galbenusurie cu maioneza si piper,
dar apoi reconstituim ouale, lipind jumatatile, ca sa se vada modelul. Le asezam pe salata verde sau maioneza.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu