Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

duminică, 3 ianuarie 2010

Oua scotiene



N-am fost in Scotia, decat cu gandul.
Primele imagini care imi vin in minte sunt colinele verzi, lacurile adanci, castelele bantuite, costumele nationale rosii, insotite de muzica specifica, apoi whisky, bere, carne de oaie.

Castelul bantuit

Va mai amintiti ? Stan si Bran scotieni.

Edinburgh, capitala

Una din mancarurile lor nationale se numeste haggies, care seamana cumva cu chisca moldoveneasca, numai ca ei o prepara din carne si stomac sau intestine de oaie. De pe masa scotienilor nu lipsesc felurile variate de paine, budincile si tartele cu gemuri de fructe.

OUA SCOTIENE

Se pare ca ouale scotiene sunt chiar ... scotiene.
Este un preparat util, caci poate fi servit si la brunch, si la masa de pranz sau cina (cu piure de cartofi, salata, sos etc.) dar si ca aperitiv - de exemplu, asezate pe salata verde si ornate cu putina maioneza. De asemenea, vor arata frumos si pe o masa stil bufet suedez.

Mai intai se fierb ouale, sa fie tari. Le curatam si le dam la frigider, pana lucram compozitia din carne.
Preparam o compozitie de chiftele, dupa cum prefera fiecare ( carne tocata, paine inmuiata, ou, un pic de faina si dupa cum dorim punem cimbru, patrunjel sau marar, piper, nucsoara etc.), dar punem 2 oua si un pic de apa rece, ca sa fie compozitia ceva mai moale.
Invelim ouale in carne (ar fi indicat sa le trecem prin faina inainte, ca sa adere carnea mai bine). Presam bine, sa se lipeasca compozitia in strat uniform, iar bilele obtinute le trecem prin ou batut si apoi prin pesmet. Le prajim in ulei mai mult, intr-o cratita sau tigaie cu diametrul mai mic, pentru ca sa fie nivelul uleiului mai inalt si sa se poata praji frumos si uniform. Le scoatem pe hartie absorbanta. Se pot pregati si la cuptor.
Se servesc calde, cu diverse garnituri.
Sunt aspectuoase si ca aperitiv, taiate in jumatati sau sferturi, alaturi de salate, castraveti murati etc. In acest caz, le vom taia cand sunt reci, pentru a nu se zdrentui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...