Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 30 decembrie 2009

Colina - esentiala pentru sanatatea noastra

Numita si Vitamina B8, Colina, care se gaseste in galbenus si contribuie la cresterea neuronilor, imbunatatirea memoriei, hranirea celulelor, prelungirea vietii neuronilor, contribuie la prelucrarea lipidelor si colesterolului si astfel controleaza depunerile de colesterol. Colina ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, ajuta ficatul sa elimine toxinele, ajuta in tratamentul bolii Alzheimer.
Carenta poate provoca ciroze si afectiuni degenerative ale ficatului, ingrosarea arterelor si probabil boala Alzheimer, inlesneste functiile vezicii biliare;
Ouăle sunt o sursa excelenta de colină, precum şi de proteine de înaltă calitate.
Alte surse: creier, inima, ficat, legume cu frunze verzi, drojdie, germeni de grau, lecitina, fructe de paducel, papadie. Uneori sunt necesare si suplimentele, pentru ca sunt destui inamici ai colinei: apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucare alimentara si alcool.
Suplimentele sunt recomandate in alcoolism, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, hipoglicemie, stres, ciroza hepatica, ameteli, ulcer gastric, dureri de inima, blocaj renal etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog

Ce-am mai aflat...