500 g de aluat congelat, 6 oua, 6 felii de sunca presata, o capatana de salata verde 150 g de parmezan, 50 g de unt, busuioc verde, ulei, sare, piper.
Facem 3 omlete din cele 6 oua batutate cu sare, piper si busuioc. Le prajim pe rand in tigaie, cu unt.
Separat taiem salata verde ca taieteii si o amestecam cu parmezan ras pe razatoarea mare.
Captusim o forma de Jena ( sau de care avem, dar sa aiba peretii iu pic mai inalti) cu aluat ( si fundul formei, si marginile).
Aseazam alternativ cate o felie mare (sau mai multe ) de sunca, umplutura de salata si cate o omleta.
Terminam cu un disc din aluat, in care decupam un horn, pentru a iesi aburul.
Finisam cat mai frumos forma placintei, lipind marginile peste ultimul disc de aluat; ungem deasupra cu putin ulei si o coacem circa 40 de minute.
Se serveste rece, ca aperitiv.
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu