Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 30 decembrie 2009

Riscuri pentru sanatate - Salmonella

Infestarea poate fi evitata prin refrigerare adecvata, prin gătit, prin mentinerea unei curatenii in bucătărie şi prin procedee de manipulare a hranei foarte sanatoase.
Ouăle pot fi contaminate cu Salmonella, o bacterie responsabilă pentru intoxicaţii alimentare. Riscul este mic pentru persoanele sanatoase, dar destul de mare pentru persoanele cu imunitate scazuta. Salmonela se găseşte în tractul intestinal al unor animale, pasari, insecte, fructe de mare şi al oamenilor. Bacteriile pot fi uşor transferate pe mâini şi de pe alimente.
Cand folosim oua crude - in creme, maioneze, spuma de albus - acestea trebuie sa provina din surse sigure si sa fie foarte proaspete.
Salmonella enteritidis se găseste într-un număr mic de ouă (mult mai puţin de 1%), iar in cazul în care un ou este infestat, contine cantitati atat de mici încat, daca ouale sunt corect tinute la frigider, bacteriile nu se vor putea inmulti pentru a provoca boli.
Intoxicatiile cu salmonela - destul de grave - de care am auzit si la televizor, s-au produs din cauza gatirii mancarurilor in bucatarii murdare ( in tabere, restaurante etc,) sau prin folosirea unor alimente vechi, expirate etc.
Gatitul cu mâinile si ustensile curate, respectarea regulilor, gătitul corect şi refrigerarea adecvata sunt esenţiale pemtru a pregăti în condiţii de siguranţă toate alimentele.
Despre oua
Oaule se spala inainte de a fi sparte.
Este posibil ca Salmonella să se gaseasca atât în alb şi gălbenuş.
Insa majoritatea focarelor de salmoneloza s-au gasit in carne de pui, carne de vită, de peşte precum şi prin intermediul ustensilelor şi altor produse alimentare în timpul preparării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...