Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

luni, 8 noiembrie 2010

Maioneza

 Ce ulei să folosim?

Uleiul de măsline extra-virgin are gust prea puternic şi nu formează un sos legat. 

Mai bine folosiţi ulei de măsline simplu, de floarea soarelui, de arahide, de porumb.

Cât?

În general, raportul este de 1 galbenus la 1 / 2 până la 1 cana de ulei, plus 1 lingură de zeamă de lămâie. Deci, nu trebuie folosite foarte multe gălbenușuri.

Dacă folosiţi oţet în loc de suc de lămaie, asiguraţi-vă că acesta este de bună calitate, din vin alb de preferinţă. 

Maioneza se poate dilua cu smântână, lapte sau apă .

 Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, scoateți ouăle cu cel puţin treizeci de minute înainte de a le folosi.

• Pentru a repara maioneza tăiată, batem separat un galbenus. Se adaugă câte o picătură din maioneza coagulată, și  batem constant până ce este din nou netedă. 

sau

- se adaugă o lingură-două cu apă rece și se amestecă repede:

- se pune, lent,1 lingura de apa fierbinte. Adauga câte e  suficient pentru a se emulsiona maioneza. 

• Evitaţi să faceți maioneza pe vreme ploioasă, uleiul va avea tendința de a se lăsa.

Congelarea maionezei nu este recomandată, deoarece se va separa. Cu toate acestea, unii bucatari o refac, cu vieză mare la blender. 

• Pentru salata, încercaţi să reduceţi conţinutul de calorii prin utilizarea maionezei amestecate cu iaurt . 

Idei:

• Acoperă fileuri de peşte cu un strat subţire de maioneză şi condimente și pune-le la cuptor. Vei obține un pește frumos rumenit.. Această metodă  funcţionează bine și pentru pui fără piele . 

• Sosul de usturoi și maioneza este cunoscut sub numele de aioli.

Se mai pot pune orice soi de ierburi, condimente, ceapa, praf de chili, pudra de curry, hrean, coajă de citrice, pesto, chutney , muștar, rosii uscate,  pastă de pește sau  brânza marunțita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...