Aflu astazi de la TV, intr-un material legat de scanadalul oalor, ca de fapt culoarea normala a galbenusului este galben deschis spre alb - asa cum sunt ouale pe care le cumparam de la magazine. Cica ouale cu galbenusul portocaliu -cum s-ar gasi in strainatate- au aceasta culoare pentru ca se introduce un pigment in oua ( si cred ca se poate proceda si astfel) , in timp ce producatorii nostri, mai cinstiti , nu introduc acest pigment in hrana gainilor.
Nu-i contrazic, dar am o intrebare:
Eu nu am mancat oua din strainatate, dar am cumparat deseori oua de la tarani, din piata; si ei cumpara pigmenti pentru a-si hrani gainile?
De ce exista ceasta diferenta intre ouale de tara si cele din magazine ?
Mai mult - se afirma ca cifra de pe ou nu are legatura cu calitatea oualor. Daca este asa, de ce exista diferente de pret intre oua, daca toate sunt la fel? De ce ouale cu cifra 3 sunt cele mai ieftine iar cele cu 1 costa triplu?
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu