Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

miercuri, 30 decembrie 2009

Coleterolul din ouă

"Când cei mai mulţi oameni, când aud de ouă, cred că imediat crește colesterolul  rău ", spune Dr. Ruth Kava, directorul CCSS de nutriţie." De fapt,  deşi gălbenuşuri sunt bogate în colesterol, ouăle ne aduc substanţe nutritive esenţiale, inclusiv proteine, riboflavina, acid folic şi vitaminele B12, D şi E. " 

Cercetări recente arată că vinovaţii pentru creşterea nivelului de colesterol din sânge sunt grăsimile saturate din produsele alimentare și nu colesterol. Într-adevăr, studiile au constatat că la două treimi din populaţie apare doar o mică creştere a colesterolului din sânge, după consumarea unor alimente cu niveluri ridicate de colesterol. 

Deoarece moderaţia este cheia, să mâncăm  cantităţi mari de ouă sau orice alte produse alimentare nu este o idee bună. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog

Ce-am mai aflat...