De retinut:
OUĂ gătite în coaja lor vor exploda!
Chiar şi fara coajă, ouăle pot exploda în cuptorul cu microunde, deoarece incalzirea rapida provoacă o acumulare de abur. Pentru a evita acest lucru, spargeti usor cu un betisor membrana galbenusului, pentru a permite aburului sa iasa.
Acoperirea recipientul de gătit cu capac, cu folie de plastic sau hârtie favorizeaza explozia, dacă aţi uitat să intepati gălbenuşurile.
Cum prajim ouale ochuri:
Spargem oul şi il punem intr-un vas uns cu ulei. Uşor, înţepăm galbenusul.
Acoperim vasul cu folie de plastic. Coacem la 50% caldura, timp de aproximativ 2 - 3 minute. Le scoatem si le mai lasam acoperite 1-2 minute.
Ochiuri in apa la microunde:
Punem 1/2 cana cu apa fierbinte intr-un bol, spargem oul si ii dam drumul in apa. Cu o scobitoare, intepam foarte usor galbenusul. Acoperim cu folie de plastic. Il coacem la puterea maximă, timp de aproximativ 1, 5- 2 minute. Dacă este necesar, se mai lasa oul sub folie si dupa ce l-am scos din cuptor, timp in care se mai incheaga. Se scurge de apă si se serveste.
Pentru 4 oua, punem o cana de apa într-un castron sau vas termorezistent.
Omletă:
Batem 2 oua cu 2 linguri de lapte, sare şi piper, după gust.
Le punem in vasul potrivit si le coacem la puterea maximă, amestecand o dată sau de două ori, circa 1 - 2 minute. Dacă este necesar, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă până când ouăle sunt închegate, aproximativ 1 minut.
-
La faza cu exploatul am patito:)):))
RăspundețiȘtergere