Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

vineri, 4 iunie 2010

Oua la cuptorul cu microunde - ochiuri, omleta

De retinut:
OUĂ gătite în coaja lor vor exploda!
Chiar şi fara coajă, ouăle pot exploda în cuptorul cu microunde, deoarece incalzirea rapida provoacă o acumulare de abur. Pentru a evita acest lucru, spargeti usor cu un betisor membrana galbenusului, pentru a permite aburului sa iasa.
Acoperirea recipientul de gătit cu capac, cu folie de plastic sau hârtie favorizeaza explozia, dacă aţi uitat să intepati gălbenuşurile.

Cum prajim ouale ochuri:
Spargem oul şi il punem intr-un vas uns cu ulei. Uşor, înţepăm galbenusul.
Acoperim vasul cu folie de plastic. Coacem la 50% caldura, timp de aproximativ 2 - 3 minute. Le scoatem si le mai lasam acoperite 1-2 minute.

Ochiuri in apa la microunde:
Punem 1/2 cana cu apa fierbinte intr-un bol, spargem oul si ii dam drumul in apa. Cu o scobitoare, intepam foarte usor galbenusul. Acoperim cu folie de plastic. Il coacem la puterea maximă, timp de aproximativ 1, 5- 2 minute. Dacă este necesar, se mai lasa oul sub folie si dupa ce l-am scos din cuptor, timp in care se mai incheaga. Se scurge de apă si se serveste.
Pentru 4 oua, punem o cana de apa într-un castron sau vas termorezistent.

Omletă:
Batem 2 oua cu 2 linguri de lapte, sare şi piper, după gust.
Le punem in vasul potrivit si le coacem la puterea maximă, amestecand o dată sau de două ori, circa 1 - 2 minute. Dacă este necesar, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă până când ouăle sunt închegate, aproximativ 1 minut.

Un comentariu:

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog

Ce-am mai aflat...