Ouăle sunt o excelenta sursă de proteine de înaltă calitate şi sunt mult mai puţin costisitoare decât alte alimente cu proteine. Cu toate că ouăle conţin o cantitate semnificativă de colesterol, acestea nu trebuie să fie excluse din dietă.
Conţinutul de nutrienţi al unui ou mare
2 albuș
3 gălbenuş
Calorii (kcal)
1 - 75
2 - 17
3 - 59
Proteine (g)
1 - 6,25
2 - 3,52
3 - 2,78
Lipide totale (g)
1 - 5,01
2 - 0
3 - 5,12
Total glucide (g)
1 - 0,6
2 - 0,3
3 - 0 .3
Aciz graşi (g)
1 - 4,33
2 - 0
3 - 4,33
Grasimi saturate (g)
1 - 1,55
2 - 0
3 - 1,55
grăsimi mononesaturate (g)
1 - 1,91
2 - 0
2 - 1,91
grăsimi polinesaturate (g)
1 - 0,68
2 - 0
3 - 0,68
Colesterol (mg)
1 - 213
2 - 0
3 - 213
Tiamina (mg)
0,031
0,002
0,028
Riboflavină (mg)
0,254
0,151
0,103
Niacină (mg)
0,036
0,031
0,005
Vitamina B6 (mg)
0,070
0,001
0,0069
Acid folic (mcg)
23,5
1,0
22,5
Vitamina B12 (mcg)
0,50
0,07
0,43
Vitamina A (UI)
317,5
0
317
Vitamina E (mg)
0,70
0
0,70
Vitamina D (UI)
24,5
0
24,5
colină (mg)
215,1
0,42
214,6
Biotină (mcg)
9,98
2,34
7,58
calciu, Ca (mg)
25
2
23
Fier, Fe (mg)
0,72
0,01
0,59
magneziu, Mg (mg)
5
4
1
Cupru, Cu (mg)
0,007
0,002
0,004
Iod, I (mg)
0,024
0,001
0,022
Zinc, Zn (mg)
0,55
0
0,52
sodiu, Na (mg)
63
55
7
Mangan, Mn (mg)
0,012
0,001
0,012
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu