Un ou contine vitamine şi minerale în cantităţi variabile, proteine de înaltă calitate, grăsimi nesaturate si antioxidanti, toate cu numai 60 - 70 de calorii.

joi, 26 august 2010

Câte ouă putem mânca?

Pe parcursul anilor au existat numeroase dezbateri contorversate despre ouă, dacă acestea contribuie la valori crescute ale colesterolui şi măresc riscul apariției bolilor de inima,. Această idee a dus la restricţia consumului de ouă, recomandată în 1972.

După treizeci de ani de cercetări, se vede că, de fapt, colesterolul are un efect minor asupra concentraţiilor plasmatice ale colesterolui, iar colesterolul are o contribuție mică în incidenţa bolilor de inimă, dar recomandările medicale restrictive se mențin. Trebuie să mănânci numai 2-3 ouă pe săptămână sau să nu mănânci decât albușul. Ce aberație!

Cercetările cele mai recente arată că ouăle nu sunt un pericol sănătate și restricțiile de până acum nu au fost justificate.

Journal of American Medical Association a publicat un studiu efectuat de dr. Hu şi colegii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, prin care arată nu a găsit nici o legătură între consumul de ouă şi apariția bolilor cardiovasculare, studiind o populaţie de peste 117000 de persoane, urmărite timp de opt-paisprezece ani. Nu a existat nici o diferenţă între cei care au consumat mai puţin de un ou de o săptămână şi cei care au mănâncă mai mult de un ou pe zi. Cercetătorii au urărit 80 082 de femei şi 37 851 de bărbaţi , monitorizând incidenţa infarctului miocardic, boală coronariană, accidentul vascular cerebral . Nu au constatat nici o creştere semnificativă a riscului de boală coronariană nici la un subgrup mai mic, care a consumat două sau mai multe ouă pe zi.

Pprofesori de la Harvard au raportat, de asemenea, faptul că colesterolul nu este un factor important de risc în bolile cardiace coronariene Ca și multe alte studii.

Analiza a relaţiei dintre consumul de ouă pe cap de locuitor şi ratele de mortalitate cardiovasculară, pentru 24 de ţări, indică același lucru. Trei dintre cele mai mari ţări consumatoare de ouă din lume - Japonia, Spania şi Franţa - au cele mai mici rate de mortalitate cardiovasculară dintre ţările industrializate.

Un purtător de cuvânt al American Heart Association (AHA) a declarat că unele probleme s-ar datora faptului că "consumul de ou este asociat cu consumul de alimente bogate în grasimi saturate, cum ar fi slănină, carne rosie si lapte integral. "

Care este dovada că ouăle cresc riscul de boli de inima şi de ce sunt recomandate, în continuare, numai 3 - 4 ouă pe săptămână ?
Restricțiile au pornit de la faptul că un ouăle conţin aproximativ 213 de miligrame de colesterol, dar totul depinde de modul în care este prelucrat de către organism.

Dar "Nu toată lumea poate , de-acum încolo, să mănâncecâte ouă vrea. ", a spus dr. William Krauss, şef de medicină moleculară la Universitatea din California de la Berkeley "The American Heart Association şi alți responsabili recomandă tot 3-4 ouă pe săptămână, pentru persoanele care au probleme cu ficatul, organul care prelucrează colesterolul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi:

Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, participă, periodic, la prezentarea produselor Bionic Water, în Iași și Piatra Neamt! Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Asteptam sa fim contactati si de alte persoane interesate, din alte localitati din tara sau chiar din strainatate. Persoana de contact - Diana Boghian- tel. 0748 965978. Veniti la această prezentare și veti primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informatii vitale pentru sănătatea dv.

Faceți căutări pe acest blog


Ce-am mai aflat...